כמה מים אנחנו צריכים לשתות באמת?
פורסם על ידי ארצ'י קבלקין / 19/11/2017 / caloric_redaction, getlean, getlean35, TEF, אלקטרולוטים, אפקט_התרמי_של_מזון, אשלגן, הרזיה, כלוריד, מאזן נוזלים, מגנזיום, נתרן, סידן, פוספט, קלוריות, שומן, שתיית מים / 0 תגובות
בקבוקים חכמים, אין ספור פרסומות יפות ומושקעות, אפליקציות, מחשבונים לחישוב ושליטה בצריכת המים היומית. כל תינוק יודע שצריך לשתות המון, זה טוב לגוף והכי בריא שיש. באמת?!
כרגיל יש לי הפתעה בשבילכם, תחזיקו חזק, חברים.
אבל כרגיל – נתחיל בהתחלה.
מה היא המלצת המערכת?
חיפוש של כמה דקות בגוגל נותן תוצאה ברורה:
על פי המכון האמריקאי לרפואה, הכמות המומלצת של כוסות מים אותה צריך האדם הממוצע לשתות ביום היא כדלהלן:
גברים: 3.7 ליטר – שווה ערך ל-15 כוסות מים ביום
הנחת היסוד של מערכת הבריאות אומרת את הדבר הבא: אתם חייבים לשלוט בצריכת המים באופן מבוקר. שימו שעון, הניחו כוס בשולחן עבודה, תורידו אפליקציה וכו', תעשו הכול בשביל להכניס לגוף ליטרים של מים.
זה ממש, אבל ממש רחוק מהמלצה מבוססת מדע.
מיתוס: 60% מהגוף זה מים, תשתו הרבה.
אם לדייק, אז בגוף כמעט ואין "מים", אלא נוזלים (לדוגמה דם, שתן, לימפה) אלקטרוליטיים – חומר המכיל יונים (לא ציפורים, מדובר באטום או מולקולה הנושאים מטען חשמלי) חופשיים ופועלים כמדיום מוליך חשמלי.
הנוזלים האלה חשובים מאוד, הם מווסתים את ההידרציה של הגוף, את חומציות הדם, והם בעלי חשיבות עליונה לפעילות עצבית ושרירית.
העיקריים הם: נתרן, אשלגן, סידן, מגנזיום, כלוריד, פוספט, ומימן וקרבונט, זה לא רק מים נקיים.
חשוב מאד לשמור על איזון אלקטרולוטים. מה שכן, לא עושים את זה דרך צריכה אובססיבית של מים, יותר מזה – צריכה עודפת של מים (כמו בכל דבר) עלולה לפגוע בנו.
פרסומת
מיתוס:לפחות 8 כוסות מים ביום:
מכירים את המשפט הזה, נכון? גם אני.
מחקר מס׳ 1
https://goo.gl/dra1mu
דר׳ אדוורד אדולף מאוקספורד פרסם ב-19211 מחקר בו הוא בדק כמה מים ביום הוא מאבד דרך השתן. את התוצאה של 3% היא תרגם לכמות הכוסות וכך קיבלנו אחד המלצות הפופולריות ביותר.
למה לא כדאי לקחת את הדבר הזה כמובן מאליו?
בואו נמשיך.
מחקר מס׳ 2
https://goo.gl/KXoTH4
כתבה מ-2012 המאחדת והחוקרת מחקרי צריכת מים של 1000 השנה האחרונות. התוצאה: נכון להיום לא ניתן לסכם את המידע הקיים ולבנות המלצת חד-משמעית על מינון מדויק של צריכת מים.
מיתוס: שתיית מים ממיסה שומנים:
מים לא ממיסים שומן. נקודה. כאן אפילו לא נפנה למחקרים. כל אחד יכול להפוך למדען חוקר ולערוך ניסוי ביתי פשוט: קחו חתיכת חמאה, למשל, ותנסו להמיס אותה בכוס מים (בלי לחמם, לחכמולוגים שבינינו). תראו מה קורה.
מיתוס: שתיית מים תורמת לירידה במשקל:
הרעיון שמים לא מכילים קלוריות אבל תופסים מקום בקיבה וגורמים לירידת תאבון – איך לומר? לא בדיוק נכון. זה נמשך עד לרגע שהולכים לשירותים, חברים. אין קשר בין צריכת מים וירידה במשקל הגוף.
חשוב להבין – אני ממש לא נגד שתית מים, אני נגד צריכה אובססיבית מבוססת פרסומות.

היפונטרמיה:
הרעלת מים – מצב בו רמת הנתרן הנמדדת בדם פחותה מ-135mmol/L. היפונטרמיה מיוצגת כחוסר יחסי של נתרן לעומת המים, ולכן ניתן לקבל היפונטרמיה גם כאשר יש עודף של מים ואילו רמת מלחים תקינה (מקור: ויקיפדיה).
במחקר שהתפרסם ב- New England Journal of Medicine ב-2005, נבדקו רצי מרתון. בקרב 62 רצים מתוך 488 רצים (13%) שנבדקו בסיום הריצה, נמצאה ירידה חדה בריכוז הנתרן בדם ושלושה רצים היו בסכנת חיים(!!)
עודף של מים, חברים!!!
לסיכום:
* כרגיל מאחורי המלצות רבות עומדים בעלי אינטרסים כלכליים, זה ברור. צריכה מופרזת של מים זה ממש לא בטבע שלנו.
* תנו למוח ולגוף להחליט מתי, כמה ולמה. באולם מערבי ובארץ בפרט יש לנו גישה חופשית למים בכל מקום כמעט, אין שום בעיה לשתות מתי שרוצים ואיפה שרוצים. אין שום סיבה מבוססת מדע ופיזיולוגיה לדחוף בכוח 3 או יותר ליטר ביום (אפילו באיזור החם שלנו). יותר מזה – צריכה מוגזמת עלולה לפגוע בבריאות.
*מאזן הנוזלים לא נמצא בשליטתינו, זהו מנגנון אוטומטי ותלוי בהרבה מאוד גורמים (כגון: פעילות גופנית, טמפרטורה, חילוף חומרים, מזון, נוזלים אחרים וכו'). הגוף יודע לאזן מים ומלחים לבד. שותים יותר = הולכים לשירותים יותר ולהפך. אין טעם לנחש, לחשב מראש והכי חשוב – להכריח את הגוף. שותים מתי שרוצים וכמה שרוצים, נקודה.
* שמתי לב שצריכת מים שלי בקטוזיס ירדה משמעותית, אחת הסיבות האפשריות היא שאני צורך מעט פחמימות, הסיבה השנייה שפשוט הפסקתי לדחוף בכוח. להערכתי מינון שלי היום בסביבות 800 גר׳ – ליטר.
פרסומת
הכתבה והתמונות נלקחו מהעמוד הרשמי של GetLean35

כמה עולה להיות חטוב?
ולצערי הרב להתמרמרות הזאת יש בסיס מוצק – מספיק לקפוץ לסופר כדי להתחיל לבכות ולהתגעגע לקממבר הצרפתי במחיר הצרפתי.
אבל אנחנו לא נתמרמר ולא נבכה – כי אנחנו לא מתכוונים לתת לקורטיזול להשתולל.

קטוזיס ואימוני סיבולת
כולנו רוצים תוצאות, עדיף מיידיות, ואם לא מיידיות, אז הכי מהירות שאפשר. אז אני כאן בשביל להגיד לכם – אין קיצורי דרך. גוף יפה הוא קודם כל גוף בריא.

TABATA תוצאות ב-4 דקות!
אימון Tabata זהו אימון הפוגות בעצימות גבוהה (HIITT) הכי נפוץ בקרב ספורטאים וחובבנים כאחד.
הוא מורכב משמונה סיבובים בעוצמה גבוהה של 20 שניות עבודה, 10 שניות מנוחה.

כמה סוכר יש בפירות, מה עדיף לאכול?

קוביות או לא להיות!

ביקורות
עדיין לא נכתבו תגובות