איך בוחרים אבקת חלבון?
פורסם על ידי דניס קליבנר / 07/12/2017 / #חיטוב, Denis.K, אבקה, אבקת חלבון, אטלטים, אימון אישי, אימון בחוץ, אימון סטאטי, אימון עם משקל גוף, אימון קצר, אימוני רחוב, בדיקת כח, בדיקת סיבולת, גיינר, יכולות פיזיות, מקבילים, משקל גוף, פיתוח, קלוריות, שריפת שומן, שרירי חזה, שרירי ידיים / 0 תגובות
התוסף תזונה הכי פופולרי כיום הוא אבקת חלבון.
אבקת חלבון הוא מקור חלבון מושלם מיד לפני ואחרי אימון מכיוון שהוא מתעכל במהירות בגוף, כך חומצות אמינו יכולות להגיע לרקמות שריר במהירות.
אבקת חלבון גם יוצרת מקור נוח מאוד בשילוב של חלבון בתפריט שלכם, אתם צריכים רק קצת מים ושייקר.
להיות בטוחים שיש לכם מקור איכותי של אבקת חלבון לידכם בכל עת במשך היום הוא צעד חכם אם אתם רוצים להתחיל לבצע שינויים חיוביים בגוף וברמת כושר שלכם.
חשוב גם לזכור, עם זאת, לא כל מקורות חלבון נוצרים במידה שווה. אבקות חלבון תהיינה שונות בהרכב שלהם וביתרונות העיקריים שיש להם להציע, לכן מודעות להבדלים אלה תאפשרנה לכם לבחור את הטוב ביותר למצבכם.
שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם:
מתי הוא הזמן העיקרי שבו אתם הולכים לקחת אבקת חלבון?
ראשית, לחשוב על הזמן העיקרי בו אתם הולכים להשתמש באבקת חלבון.
האם אתם מחפשים אבקת חלבון עבור מיד לאחר האימון שלכם? או שאתם מחפשים אבקה למחצית היום כשאתם לחוצים בזמן ואין לכם חטיף מזון זמין?
כל המצבים הללו יהיו שונים באופן דרמטי במונחים של מה שאתם צריכים.
אם אתם מחפשים אבקת חלבון מיד לאחר אימון, אתם רוצים חלבון שיהיה מהיר לעיכול ככל האפשר.
אבקת חלבון מי גבינה איזולט יהיה לבחירה מצוינת, מערבבים בדרך כלל עם צורה כלשהי של פחמימות (דקסטרוז או מלטודקסטרין) כדי לספק את הגלוקוז לשרירים במהירות האפשרית.
אם אתם מתכננים להשתמש באבקת חלבון כארוחה לאורך היום, אז אתם רוצים ללכת עם אבקת חלבון קזאין כי ייקח יותר זמן לעכל ויספק לגוף שחרור איטי של חומצות אמינו.
חלבונים אלה גם יעזרו לשמור על רמת סוכר בדם תחת שליטה, רמת הרעב שלכם
וכמובן ימנע מאכילה מיותרת.
פרסומת
האם אתם הולכים לערבב את החלבון שלכם רק במים?
האם אתם הולכים לשתות אותה עם מיץ, מים, חלב, או שאתם מתכננים להשתמש בו במתכונים שאתם אוהבים להכין?
יש כל כך הרבה טעמים שונים של אבקת חלבון מסביב שאתם תצטרכו לוודא שאתם בוחרים טעם המתאים ביותר לנוזל העיקרי שאתם בחרתם.
אבקות חלבון, חלקם נוטות גם להתערבב הרבה יותר טוב עם מים לעומת חלב, כדי להיות בטוחים כדי מאוד לקרוא כמה ביקורות עבור אבקות חלבון שונות לפני ביצוע רכישה.
טעם, הוא לא הגורם החשוב ביותר מנקודת המבט של הגוף שלכם, אבל הוא משהו שישפיע על הקביעות שאתם משתמשים באבקת החלבון.
אם אתם צריכים לסתום את האף כדי לשתות שייק בכל יום, אתם יכולים פשוט למצוא את עצמכם בורחים לחלוטין ממנו לאורך זמן.
עם מגוון רכב של טעמים שניתן לרכוש כיום, אין שום סיבה אי פעם לשים את עצמכם דרך העינוי הזה.
מהו גודל התקציב שלכם לאבקת חלבון?
הייתי שמח שיהיה לי תקציב לתוספות ללא הגבלה, אבל עבור אנשים רבים בסביבה הכלכלית של היום, פשוט אין לכולנו כסף עודף כדי להשקיע.
זה בסדר כי יש אבקות רבות באיכות חלבון זמינה במגוון מחירים.
בדרך כלל תוכלו למצוא עסקאות טובות יותר כאשר אתם קונים בכמויות גדולות (חמש עד עשר פאונד לעומת שניים), אז למרות שזה מחיר גבוה יותר מראש, תקבלו בסופו של דבר חסכון בטווח הארוך.
במקרים רבים, חלבון מי גבינה מרוכז יהיה מעט זול יותר מאשר תערובות(מיקס חלבונים) מבודדים או קזאין, כך שזה דבר אחד לשקול.
לקבל חלבון זה הדבר החשוב ביותר שצריך להיות בסדר העדיפויות שלכם.
כמו כן, במקרים מסוימים מותג אבקת חלבון מסוים עשוי לכלול מרכיבים נוספים שהוספו:
(קריאטין, מכלול ויטמינים, גלוטמין, וכן הלאה) אשר מגדיל את המחיר.
אם אתם מסתכלים על מנת לחסוך כסף, אתם יכולים ללכת עם אבקת חלבון בלי שום תוספות אלה כדי לסייע לשמור על עלות.
פרסומת
האם המטרה העיקרית לרדת במשקל או לעלות מסר שריר?
אם אתם מחפשים אובדן שומן טהור עם האימונים שלכם, אז אתם תרצו למצוא אבקת חלבון הכי דלה בקלוריות ו -100% חלבון ישר.
חלבונים אלו בדרך כלל יכילו בין 90 ל -110 קלוריות ויספקו איפשהו בין 22 ל 266 גרם חלבון לכל סקופ.
זה מאפשר לכם לקבל את החלבון שאתם צריכים עבור אובדן שומן מבלי להוסיף קלוריות נוספות מפחמימות או שומן בצריכה היומית שלכם.
כאשר אתם באמת מנסים להגיע לגוף הרזה ביותר שלכם, לכל קלוריה יש השפעה.
אם, מצד שני, מרב המאמצים הולכים לבניית מסת שריר ועליה במשקל, ייתכן שתרצו לשקול אבקת חלבון עם קצת יותר קלוריות.
יש מבחר רחב גם אבקות חלבון לעליה במשקל (גיינרים) בעלי ערך קלורי מאוד גבוהה.
בעת בחירת הסוג , הגורם החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון הוא זמן של היום. אם אתם משתמשים בו במהלך היום, בחירה אחד שיש לו קצת יותר שומן תזונתי יהיה בסדר – אפילו מועיל יותר.
אם אתם משתמשים בו רק לפני או אחרי אימון, אז אתם רוצים אחד שיש בו חלבון ופחמימות בעיקר, (שומן) במהלך הזמן הזה הוא משהו שמאוד כדי להימנע ממנו מכיוון שהוא מאט שחרורם של חומצת אמינו וגלוקוז בגוף.
גיינרים יכולים להיות גם כתחליפי ארוחה וכאקסטרה קלוריות לתפריט היומי שלכם.
פרסומת
האם יש לכם צרכים תזונתיים מיוחדים?
אתם גם צריכים לשקול אם יש לכם צרכים מיוחדים עם הדיאטה שלכם. לדוגמא, אם אתה טבעוני, אבקת חלבון מי גבינה לא יכולה להיות אופציה מכיוון שמקור החלבון הוא מחלב.
אם זה המצב שלכם, אבקת חלבון כגון: (אפונה,סויה,ארטישוק,קנביס ושילובים של אפונה ואורז וכו..) עשוי להיות הימור טוב יותר.
כמו כן, אם אתם סובלים מבעית לקטוז, ייתכן שלא תהיו מסוגלים להתמודד עם חלבון מי גבינה אז כדאי לשקול אופציה של חלבון צמחי.
גברים יכולים גם לבחור להימנע מאבקת חלבון על בסיס סויה על בסיס קבוע מכיוון שקיימת עדיין מחלוקת על ההשפעות של סויה על מערכת הזכר.
שימוש בסויה מדי פעם אמור להיות בסדר, אבל אם אתם לוקחים את זה פעמיים ביום או יותר, אתם יכולים לראות כמה השלכות שליליות.
לסיכום:
קחו נקודות אלו בחשבון בעת בחירה שלכם באבקת חלבון הטובה ביותר אשר מתאימה עבורכם.
לכל אדם יש את העדיפויות שלו.
אם תנסו אבקת חלבון ולא אהבתם מסיבה כלשהיא אתם לא צריכים להמשיך ולהשתמש בה, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים בחוץ ובטוח תוכלו למצוא את האחת שהכי מתאימה עבורכם.
הכתבה נכתבה על ידי דניס.ק - מאמן כושר אישי
פחמימות, בעד ונגד – חלק ב'
ישנה עליה ניכרת בצריכת הפחמימות (גם פשוטות וגם מורכבות) בארבעים השנים האחרונות. אנו נמשיך לחקור, האם כדי לצרוך פחמימות או לא? ואם כן אז באיזו כמות?
איך לא לרעוב בזמן דיאטה?
מכירים את זה שפתאום משום מקום אתם רעבים לאיזו מנת שווארמה ,המבורגר ענק או סתם חטיף? וזה לא שאתם באמת רעבים,אז מה בעצם גורם לנו לרעוב למאכלים מסויימים?
5 סיבות מדוע לעשות מקבילים
אחד התרגילים היעילים ביותר שאתם יכולים לעשות כדי לפתח מסת שריר בפלג גוף העליון וכוח.
ביקורות
עדיין לא נכתבו תגובות