רוצים להרזות? תפסיקו לספור קלוריות! פרק-א'
פורסם על ידי ארצ'י קבלקין / 17/09/2017 / #GL35, #intermittnet_fasting #, #אימן_הפוגות, #אינדקס_גליקמי, #אינסולין, #גלוקוז, #גרנולה, #דבש, #דקסטרוז, #התנגדות_לאינסולין, #חלבון, #לקטוז, #מלטוז, #סוכר, #סוכר_נסתר, #סילאן, #סירופ_מייפל, #סירופ_תירס, #פחמימה, #פרוקטוז, #צום_לסרוגין, #קטוזיס, #שריפתשומנים, #תמצית_מאלט, getlean / 0 תגובות
אז למה לא לספור קלוריות?
שוב שבת, שוב בנמל ת"א עם הילדים. חם, עומדים בתור בגלידרייה (לילדים, לא לי). אישה נאה עם בגדי ספורט העומדת לפנינו שואלת את המוכר: "סליחה, כמה קלוריות יש בשלושה כדורי וניל?" המוכר לא יודע לענות, האישה מתלבטת שניה' מחליטה בכל זאת ללכת על זה, קונה גלידה ועוזבת.
אני מכיר את האישה הזאת. זאת אומרת, לא את האישה הספציפית, אבל אני מכיר את האנשים האלה שסופרים את כל הקלוריות הנכנסות ואת כל הקלוריות היוצאות, והם אנשים עסוקים מאד, תאמינו לי, כי זה "פול טיים ג'וב". הבעיה היחידה עם הג'וב הזה שהוא מיותר לחלוטין. למה?
בואו נדבר על כישלון שיטת הרזיה מבוססת ספירת קלוריות.
מה לא מנסים למכור לאנשים בתחום הבריאות ההרזיה. פריים-טיים טלויזיוני מפוצץ בפרסומות של דברים ״בריאים״, ברב המקרים עם דגש על "מופחת קלוריות". כולם למדו שחטיף 90 קק״ל זה דבר טוב, כי יש בו מלא אנרגיה ומעט קלוריות!
קלוריות הן אויב הציבור וגם אחת הסיבות לעובדה ששומן יצאה מהמלצת הצריכה ב-40 שנים אחרונות.
הרבה אנשי מקצוע בונים את התפריטים ללקוחות שלהם על בסיס שיטת ספירת קלוריות (נכנסות מול יוצאות), ואומרים דבר פשוט: תאכלו פחות ממה שאתם צריכים וכך תרדו במשקל. יחד עם זאת, מקור הקלוריות אינו נחשב אצלם לגורם חשוב – העיקר שתשמרו על צריכה נמוכה של שומנים וצריכה גבוהה של פחמימה מורכבת.
לא ולא.
למה זה לא יעבוד לכם? תמשיכו לקראו ותגלו בהמשך.
שיטת ספירת קלוריות או caloric redaction, מאיפה זה בא?
שמעתם על החוק הראשון של תרמודינמיקה או חוק שימור האנרגיה? זה הולך ככה: אנרגיה לא נוצרת מכלום ולא נעלמת סתם כך, היא פשוט משנה צורה.
על בסיס אותו חוק שימור האנרגיה רופאים ואנשי מדע אחרים פיתחו "Energy Balance Paradigm" . זה אומר את הדבר הבא: אם אתם אוכלים הרבה ומתאמנים מעט, אתם משנים את איזון האנרגיה (קלוריות) בגופכם וזה מה שגורם להשמנה ולעליה במשקל.
נשמע ברור והגיוני, נכון?!
אז למה שיטת caloric redaction לא עובדת?
סיבה: שינוי קצב חילוף חומרים בזאלי.
מחקר 1:
הכי "אולד סקול" – מחקר מ-1919, ז"א מלפני 100 שנה! את האמת, לא קראתי את כל 280 עמודים, אבל ברשותכם הנה הסיכום של ד"ר Jason Fung.
ב-1917 12 גברים השתתפו במחקר במהלכו הם צרכו בין 1400-2100 קק״ל ביום. הנבדקים ירדו במשקל, אבל התלוננו רבות שהיה להם קר. התברר שקצב חילוף חומרים שלהם ירד ב-30%.
מחקר 2:
https://goo.gl/RBJj4q
(גישה בתשלום)
ב-1944 נערך ניסוי דומה. 36 גברים במהלך 24 שבעות צרכו רק 1570 קק״ל ביום. כתוצאה קצב חילוף חומרים באזלי של הנבדקים ירד ב-40%.
💡 יכול להיות שאחת מהנחות היסוד של השיטת caloric redaction בכלל שגויה וכניסת הקלוריות והוצאת הקלוריות זה שני מנגנונים לא קשורים בכלל אחד לשני? תמשיכו לקרוא.
מחקר 3:
ב-1995 נערך מחקר מאוד מעניין שמטרתו הייתה לבדוק איך משתנה חילוף חומרים בזאלי אצל אנשים עם משקל שונה ומשתנה. (זאת אומרת – במהלך המחקר אותם הנבדקים עלו וירדו במשקל).
עם עליה במשקל גוף (כ-10%%) חילוף חומרים הגביר את הקצב, אנשים התחילו לשרוף יותר קלוריות, ועם ירידה במשקל גוף (כ-10%) קצב של חילוף בזאלי ירד.
ככל הנראה לגוף שלנו יש מנגנון קומפנסטורי (מפצה) שמנסה להחזיר אותנו למשקל בסיסי או התחלתי. זה גם מסביר למה אנשים שיורדים משמעותית במשקל עולים בחזרה עם הזמן.
מחקר 4:
הוצאה אנרגטית כללית או Total Energy Expenditure אחרי ירידה של כ-10% במשקל גוף נשארה ברמה יותר נמוכה מהצפוי במהלך יותר משנה.
סיכום:
תראו מה קורה, חברים: מתחילים לאכול מעט – גוף מאט גם כן, חילוף חומרים בזאלי מפעיל מנגנון קמפמסטורי בהתאם לכמות אנרגיה נכנסת. ירידה בקצב חילוף חומרים מלווה גם בשורה של תופעות לוואי, בין השאר גם רעב.
בואו ננסה לעכל את זה בינתיים, ונמשיך בפוסט הבא.
הכתבה והתמונות נלקחו מהעמוד הרשמי של GetLean35

צום לסרוגין גורם לירידה במסת שריר?!
כשמתחילים לדבר על צום לסרוגין, הקפיצה הראשונה היא בערך אותה הקפיצה אצל רב האנשים: מה, אני הולך לשרוף שרירים?!

כמה סוכר יש בפירות, מה עדיף לאכול?
בין אם זה שייק או סלט פירות שאמור לספק אנרגיה מהירה בבוקר ולפני האימון, הכרחי לדעת אילו סוגי הפירות יוכלו לסייעה לנו בשריפת שומן ולמנוע והשמנה!

איך לשמור על חיטוב בזמן חופשה?
אוגוסט, חופשות, או ספטמבר\מאי ותקופת החגים שוב עליינו וזה אומר שבירת שגרה, ואז נשאלת השאלה – איך נשארים באותו חיטוב? אז בשבועיים שלי בחו"ל בניתי 6 כללים.

כמה מים אנחנו צריכים לשתות באמת?

רוצים לבדוק את רמת הכושר שלכם?

ביקורות
עדיין לא נכתבו תגובות