קוביות או לא להיות!
פורסם על ידי ארצ'י קבלקין / 24/04/2018 / #GL35, #intermittnet_fasting #, #אימן_הפוגות, #אינדקס_גליקמי, #אינסולין, #גלוקוז, #גרנולה, #התנגדות_לאינסולין, #חלבון, #לקטוז, #סוכר, #סוכר_נסתר, #פחמימה, #פרוקטוז, #צום_לסרוגין, #קטוזיס, #שריפתשומנים, caloric_redaction, getlean, getlean35, TEF, אפקט_התרמי_של_מזון, הרזיה, צום לסירוגין, קוביות בבטן, קלוריות, שומן / 0 תגובות
רוצים קוביות? תשאלו אותי איך!
הקיץ כמעט כבר כאן, עונת הרחצה נפתחה באופן רשמי וזה אומר חוף, בגד ים, בטן חשופה… או שלא.
לא לכולם יש קוביות בבטן, אבל כולם רוצים. שאלה מה אתם עושים עם הרצון הזה – קמים מהספה ואשכרה עושים מעשה או ממשיכים להתלונן בלי להזיז אצבע. או שריר.
יש לי חדשות טובות וחדשות רעות בשבילכם.
החדשות הטובות הן שאפשר לפסל קוביות כמעט בכל גיל. החדשות הרעות הן שזה לא יקרה תוך 10 ימים כמו שאתם רואים בתמונות של "לפני" ואחרי" של שיטות הרזיה וחיטוב אלה ואחרות.
אם מישהו עדיין חי באשליה שאפשר לפסל גוף עם קוביות תוך שבוע-שבועיים, הנה השיטה, והיא כל-כך פשוטה שזה כואב: הכל תלוי במשחקי אור וצל, בזוית הצילום ובפוזה של הגוף. ככה תוך שניות ספורות בלבד אפשר לצלם סט שלם של "לפני" ו"אחרי" עם הבדלים של "קילוגרמים". המשחק הזה רץ ברשת יותר משנה והוא עדיין די פופולרי.
יש גם כאלה שרוצים "להשקיע" ובונים הפקה שלמה בשני שלבים:
שלב 1: לוקחים דוגמן עם קוביות יפות ואחוז שומן נמוך (10% ופחות), מצלמים אותו תוך כדי ניצול משחקי אור וצל הכי מחמיאים. במקרה הכי חסר מצפון – גם נגיעת פוטושופ לקינוח. מושלם. עכשיו שמים את התמונה הזאת בצד, כי זאת תהיה התמונה של "אחרי".
שלב 2: עכשיו הגיע הזמן לעשות את התמונה של "לפני". לוקחים את הדוגמן שלנו, מושיבים אותו מול השולחן ומאכילים בג'אנק-פוד מפוצץ במלח (היי, צריך לאגור גם נוזלים!) ובסוכר (שלום לך, פחמימה פשוטה!) מהסוגים הכי מזעזעים, וכעבור מספר שעות בלבד(!!) מקבלים בטן נפוחה שלא ראתה אוכל בריא או חדר כושר בחיים שלה. עכשיו אפשר לצלם את התמונה השנייה – לא לשכוח שוב לנצל את משחקי אור וצל (עכשיו לרעה, כמובן) ואם מבקשים מהדוגמן לעשות גם פרצוף עצוב, קיבלתם את תמונת ה"לפני" המושלמת.
נא לא לדאוג – אף דוגמן לא נפגע במהלך הצילומים. בדרך כלל לוקחים למשימות האלה אנשים בריאים עם מטבוליזם תקין, שתוך זמן קצר חוזרים לעצמם.
במקום להתבאס ולחשוב "שיט, הקיץ הזה כבר אבוד…" תכנסו לפעולה כבר עכשיו – ככה גם תתפסו את הקצה של הקיץ הנוכחי, גם את החורף, את הקיץ הבא וגם הרבה שנים קדימה בלי שום קשר לעונה. כי קוביות בבטן זה לא עניין של יופי. זה סימן של מטבוליזם תקין ובריאות הגוף. תופעת לוואי בסך הכל. אז קדימה!
פרסומת
איך משיגים בטן שטוחה עם קוביות?
1. תעלו על מסלול מטבולי של שריפת שומנים ותקנו את המערכת ההורמונלית שלכם.
זה לא עניין של גירעון קלורי, ב-99.5% מהמקרים שיטת הגרעון נכשלת.
חישוב קלורי חשוב מבחינה הזאת שאתם צריכים לדעת כמה אנרגיה נכנסת לגוף וכמה יוצאת, גירעון משמעותי עלול להאט את חילוף החומרים, וזה הדבר האחרון שאתם רוצים.
מה שמביא את התוצאות זוהי קודם כל שליטה בהורמונים – אינסולין, קורטיזול, טסטוסטרון ואסטרוגן.
כל אחד מאיתנו מתחיל מנקודת פתיחה שונה (מצבה של המערכת האנדוקרינית וחילוף החומרים, גיל, גנטיקה, הרגלים וכו'), ובגלל זה כמובן קשה להגיד במדויק כמה זמן ייקח לאדם זה או אחר להיכנס לשריפת שומן ומה יהיה קצב הירידה. פרטים בפוסט הזה >
המסלול הזה דורש שינוי גלובלי – גם בתפריט וגם בהתנהלות כללית בחיים. אנשים צעירים ובריאים מגיבים באופן כללי מהר ונכנסים לשריפת שומנים תוך מספר ימים עד שבוע. אנשים עם תנגודת לאינסולין, סינדרום מטבולי, משקל עודף, סטרס תמידי, לחץ דם לא תקין ועוד שורה ארוכה של בעיות בריאותיות אחרות יצטרכו לעבוד שבועות וחודשים כדי לאזן את חילוף החומרים ולהבריא את המערכת ההורמונלית.
אבל זה משתלם.
אפילו אם זה ייקח כמה חודשים – אתם תרוויחו עוד עשרות שנים קדימה של איכות חיים אחרת לגמרי. זה אחלה עסקה, חברים. תזכרו – גוף בריא יורד במשקל ולא להפך.
דגש נוסף אני רוצה לשים על הורמון הסטרס – קורטיזול. זהו הורמון קטבולי (מפרק) וכשרמתו גבוהה, לא תצליחו במשימה.
2. תקטינו את תדירות כניסת המזון למערכת העיכול
כתבתי לא מעט פוסטים על צום לסירוגין, זה עובד ועובד נפלא. אם התפריט שלכם מסתובב סביב 2000-2300 קק״ל ביום, אתם בהחלט יכולים לחלק אותו לשתי ארוחות. אם יותר – אפשר לעלות לשלוש ארוחות, אבל הכי חשוב – אין נשנושים בין ובין!
צום לסירוגין גורם לתגובה מטבולית מאד חזקה של הגוף. הוא מקפיץ את הפרשתו של הורמון גדילה ששומר על מסת שריר, מרגיע את אינסולין, מזרז את תהליכי התחדשות התאים, ובגדול שומר עלינו צעירים ובריאים
3. פעילות גופנית תומכת שריפת שומנים
ולא, לא מדובר בעבודה אירובית. ריצה, שחיה, אופניים לא שורפים שומן.
"לשרוף שומנים" ו"לשרוף קלוריות" – אלה שני מסלולים מטבוליים שונים לגמרי.
אם לא קראתם עדיין, למה – בבקשה הקישור >
אימון אירובי אינו מקדם חיטוב, נקודה. מקור האנרגיה בפעילות אירובית הוא פחמימה לפחות ל-30 דקות הראשונות של הפעילות, רק אחרי זה הגוף יתחיל לנצל את התריגליצרידים (שומנים) שבשרירים ולא בבטן.
פעילות אירובית עלולה להשפיע אל תחושת רעב.
אירובי אינו אימון שנותן אפקט מטבולי, לא תהיה כאן הפרשה מוגברת של הורמון גדילה, כי אין לגוף סיבה לשמור על מסת שריר.
אם לא אירובי, אז כפיפות בטן, נכון?!
לא כל-כך …
כפיפות בטן לא שורפות שומן באיזור המסוים הזה ואין שום סיבה פיזיולוגית לשים דגש על התרגיל הזה באופן יום יומי. ההפך, זה עלול ליצור אי-איזון בין שריר העגן
מה כן עושים?
אימון בשיטת HIIT בהחלט יקדם אתכם לכיוון הבטן השטוחה. כדאי גם לפעיל קבוצות שרירים גדולות, ז״א ללכת על תרגילי פולבודי, זה ייתן סטרס מקסימלי למערכות הגוף שיצטרך להסתגל לעומס ויתאים את העצמו – ככה תראו תוצאות בעצם.
פרוטוקול ספרינט 8 זה אימון HIIT.
סיכום:
קצב שריפת שומנים מקסימלי הוא בערך 500 גר' בשבוע, והוא תלוי בהרבה מאוד גורמים . אי אפשר לתת תחזית מדויקת מראש.
גירעון קלורי רציני לא יגביר את קצב הירידה באחוזי שומן אלא להפך, זה עלול להקפיא את חילוף החומרים, סתם תרגישו רע ולא תגיעו לשום קוביות.
אימוני כוח בשיטת הפוגות הם האסטרטגית הנכונה. אימון כזה מגביר את קצב חילוף החומרים ועוזר לבנות תמונה הורמונלית תקינה לקידום שריפת שומן.
פרסומת
הכתבה והתמונות נלקחו מהעמוד הרשמי של GetLean35
4 אימונים שכדאי לכם לנסות מחוץ לחדר כושר!
לא תמיד יש לנו את האפשרות להגיע למכון, ובמקרים מסויימים אנחנו כן רוצים לשבור את השגרה עם אימונים קצת שונים.
רוצים להרזות? תפסיקו לספור קלוריות! פרק-א'
עומד בתור בגלידרייה, אישה נאה עם בגדי ספורט העומדת לפני שואלת את המוכר: "סליחה, כמה קלוריות יש בשלושה כדורי וניל?" האישה מתלבטת ומחליטה בכל זאת קונה גלידה.
אילו פחמימות מרזות ואילו משמינות?
המטרה שלכם היא לרדת במשקל, להעלות מסת שריר או לשמור על בריאות תקינה. ניסיתם הכל ועדיין לא הצלחתם? אולי אתם לא יודעים מה ההבדל בין פחמימות פשוטות למורכבות?
ביקורות
עדיין לא נכתבו תגובות